toerisme-mechelen-14-lores.jpg

De Zomer is van Mechelen, dat is twee maanden lang feest in en rond de Mechelse binnenstad. Een unieke belevenis met een gevarieerd programma. De zomer is van Mechelen, maar ook vooral voor iedereen! De stad heeft heel wat kinderactiviteiten in petto waar zowel mama’s, papa’s als kinderen  van kunnen genieten.

Ottertrotter
We vliegen de zomer in met het gratis, kleurrijke festival Ottertrotter op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019. Het domein Tivoli staat dan volledig in teken van duurzaamheid, multiculturele eetkraampjes en zuiders dansen! Op de kinderboerderij maak je insectenhotelletjes, zoek je compostdiertjes en knutsel je erop los! Geen fan van insecten? Kies dan tussen verschillende andere workshops of het interactieve verteltheater.

Mechelen Kinderstrand
Het vakantiegevoel helemaal naar boven halen? Dat kan van 30 juli tot 4 augustus 2019 tijdens Mechelen Kinderstrand op de Grote Markt. Terwijl de kleinste zandkastelen bouwen en een plonsje nemen, rusten de mama’s en papa’s uit op de knusse loungezetels. Vergeet zeker ook niet de familiepicknick op donderdag 1 augustus 2019!

Maanrock
Tenslotte kan je de benen losgooien op het grootste, gratis stadsfestival van Vlaanderen: Maanrock! Vooral zondag 25 augustus zijn kinderen baas en kunnen ze terecht in Rommy’s Zomertuin. 

 

Meer weten? Hier vind je alles wat je moet weten over De Zomer is Van Mechelen. 

mechelen 360