Wintertuin Ursulinen

Art nouveau op hoog niveau

Hoe durfden de zusters Ursulinen uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver het aan om deze parel van, het toen hypermoderne, art nouveau neer te zetten? Deze feeërieke Wintertuin uit 1900 met een kleurrijke glas-in-loodkoepel was het visitekaartje van hun toenmalige meisjespensionaat. En nog mysterieuzer: de architect van de Wintertuin is onbekend gebleven. Nochtans was hier een meesterlijke ontwerper aan het werk..
 Geloof je het niet? Je ogen zullen knipperen van verbazing, want dit is pas art nouveau op niveau..
 Altijd lente in de Wintertuin.
Kijk hoe het spel van licht en kleur betovert. Goudgele stralen strelen de glaskoepel, het lijkt wel altijd lente. Het veelkleurige glas-in-lood van de koepel tekent de Morgen, Dag en Avond, een populair thema in de art nouveau. Je ontdekt veel fauna en flora in het glaswerk. En ook in de Wintertuin zelf groeien varens, planten en bloemen..
 Stap een andere wereld binnen.

De Wintertuin maakt deel uit van een indrukwekkend als monument beschermd complex, waarin art nouveau met neogotiek, neo-empire en art deco versmolten is. Je stapt een andere wereld binnen. Namen als Empiregang, Alpenzaal, La Fontainerefter, Pianogalerij en Eretrap prikkelen de verbeelding..
 Deze ervaring blijft op je netvlies gebrand.
 Download hier de folder voor meer informatie. 

Openingsuren

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag gesloten
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag 14:30 - 16:30 op afspraak

Elke zondag van 201/01 tot 08/12 start om 14:30u. een Nederlandstalige rondleiding van 2 uur doorheen het complex. De deuren gaan open om 14:15u. De kaarten hiervoor zijn beperkt. Op tijd reserveren is dus de boodschap! Denkt u samen met familie of vrienden te komen en de groep is groter dan 10, overweeg dan om een groepsrondleiding te boeken. Welk ook de aard van uw bezoek, u wordt altijd begeleid door een gids.

Groepen

Maandag 09:00 - 18:00 op afspraak
Dinsdag 09:00 - 18:00 op afspraak
Woensdag 09:00 - 18:00 op afspraak
Donderdag 09:00 - 18:00 op afspraak
Vrijdag 09:00 - 18:00 op afspraak
Zaterdag 09:00 - 18:00 op afspraak
Zondag 09:00 - 12:00 op afspraak

Groepsbezoeken zijn na afspraak heel het jaar door mogelijk, uitgezonderd op zondagnamiddagen en tijdens de beide sluitingsperiodes. Een gewone rondleiding duurt 2 uur. Er is ook een mogelijkheid van een kort en rolstoelgankelijk bezoek van 1 uur, of een bezoek op maat. 

Scholen

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag gesloten
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Prijs

Prijs

Individuele bezoekers

Elke zondag start om 14u30 een Nederlandstalige rondleiding van 2 uur doorheen het complex. De deuren gaan open om 14u15. De kaarten heirvoor zijn beperkt, op tijd reserveren is dus de boodschap! Denkt u samen met familie of vrienden te komen en de groep is groter dan 10, overweeg dan om een groepsrondleiding te boeken. Welk ook de aard van uw bezoek, u wordt altijd begeleid door een gids. 

Comfort

Toegankelijkheid

Faciliteiten

Locatie

Bosstraat 9, Sint-Katelijne-Waver