barbie-wide-web.png

Tentoonstelling: Barbie, 60 jaar modemuse

Deze pagina is niet beschikbaar in het Spaans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Op 9 maart 1959 werd Barbie voorgesteld op de speelgoedbeurs van New York. We rollen de roze loper uit en vieren haar 60ste verjaardag in stijl! Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars.

Barbie weerspiegelt perfect de tijdsgeest, van het allereerste exemplaar in gestreept badpak tot de hippe fashionista’s van vandaag. Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via beeldmateriaal van het Modemuseum Hasselt.

Barbie inspireert ook heel wat mensen om zelf outfits voor haar te naaien, haken of breien. De ontwerpstudio etaleert de betoverende miniatuurcreaties van enkele gepassioneerde fashion designers. Ontpop jezelf tot fashionista in deze speelse expo! Benoem bekende looks, duik in de verkleedkoffer, teken een futuristische outfit, maak een moodboard voor je eigen collectie, ...

Barbie Speelgoedmuseum Visit Mechelen

NIEUW!

Mini-expo: De besloten (Barbie)hofjes van Katrien Delcon
Katrien Delcon (39 uit Beerzel) liet zich voor haar eindwerk van de Mechelse Academie inspireren door de Besloten Hofjes in het Museum Hof van Busleyden. Ze maakte negen versies van zichzelf. Ontdek deze mini-expo vanaf dinsdag 3 december.

Barbie's Familiedagboek
In deze doe- en zoektocht gaan bezoekers in het museum op zoek naar de ontbrekende pagina's van Barbie's familiedagboek. Geschikt voor scholen én gezinnen en ligt voor je klaar aan het onthaal van 16 november t.e.m. 5 januari.

Workshops najaar/winter met een Barbietwist:
Elk weekend van de maand december en op verschillende momenten in de kerstvakantie kunnen onze bezoekers creatief aan de slag in een workshop in Barbiethema.

Wanneer?

Wegens succes verlengd t.e.m 19 april 2020.

maandag: gesloten
dinsdag: 10u - 17u
woensdag: 10u - 17u
donderdag: 10u - 17u
vrijdag: 10u - 17u
zaterdag: 10u - 17u
zondag: 10u - 17u

Waar?

Speelgoedmuseum 
Nekkerspoelstraat 21, 2800 Mechelen

 

Meer info vind je hier. 

mechelen 360