campagnebeeld-koen-van-den-broek.jpg

Tentoonstelling Wall Works - Koen van den Broek

 De tentoonstelling WALL WORKS van Koen van den Broek legt het accent op 'kunst in opdracht voor de publieke ruimte'. Hij verwezenlijkte onder meer het monumentale werk “Sampled” in opdracht van het AZ Sint – Maarten en een sculptuur voor de openluchttentoonstelling “De Blik van Bruegel: reconstructie van het landschap”. Maar ook platenhoezen, boekcovers en de borden voor Restaurant ’t Zilte in het MAS zijn slechts een greep uit wat de voorbije jaren is ontstaan. 

WALL WORKS onderzoekt hoe dit onderdeel van zijn traject Van den Broek uitdaagt op gebied van dimensies, schaal, verhouding tot de locatie, materialen, texturen, het gevoel voor veranderlijkheid en reflectie. Deze projecten illustreren de originele kijk van de kunstenaar en zijn visie op kunst als een essentieel onderdeel van de maatschappij.

Zowel permanente, als tijdelijke, als niet uitgevoerde projecten komen aan bod in deze tentoonstelling die is opgevat als één coherente installatie. Aan de hand van ontwerpen, maquettes, foto’s, afgewerkte objecten, en nieuwe ingrepen wordt voor het eerst, en op een unieke manier, inkijk gegeven in het totale universum van de kunstenaar.

Wanneer?

7 december 2019 tot 1 maart 2020
Donderdag tot zondag, 13u tot 18u

Prijs

standaardticket: € 5
UiTpas met kansentarief: € 1

Tickets koop je hier

Visit MEchelen Koen van den Broeck Wall Works

Waar?

De Garage, Onder den Toren 12A, Mechelen

mechelen 360