Werken aan de Vesten

Tussen augustus en december voeren Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer stap voor stap eenrichtingsverkeer in op de vesten. Zo maken we van de vesten een verkeersveilige en aangename plek.

Van 22 augustus tot en met 19 september zijn er werken op de H. Speecqvest, Schuttersvest en Van Benedenlaan.

Bereikbaarheid

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen de werf aan beide kanten passeren. Soms moet je een korte omleiding volgen. Met tijdelijke verkeerslichten houden we het oversteken veilig.

Bus

De bussen op de H. Speecqvest, Schuttersvest en Van Benedenlaan blijven rijden. Waar nodig, werken we met tijdelijke bushaltes in de buurt van de bestaande haltes.  

Bussen die via de Brusselsepoortstraat rijden, volgen een omleiding. Bekijk de dienstverlening op delijn.be.

Auto's en vrachtwagens

Wie met de wagen niet in de buurt van de H. Speeqvest, Schuttersvest en Van Benedenlaan moet zijn, kiest best voor een alternatieve route via Mechelen-Noord of de Tangent. Die laatste biedt een vlotte verbinding van afrit E19 Mechelen-Zuid tot aan het Douaneplein (N15). De stad, handelaars, hotels en alle parkings blijven uiteraard steeds bereikbaar.

Parkeren

Parkeren langs de Zandpoortvest is niet mogelijk. Laden en lossen wel.

De parking Zandpoortvest blijft tijdens de werken altijd bereikbaar vanuit de kant van het Raghenoplein. Wie uit de parking rijdt, moet verplicht rechtsaf. Ook dat blijft zo na het einde van de werken. 

Opgepast! Een aantal werken kunnen we alleen uitvoeren als het goed weer is. Daarnaast moeten we altijd rekening houden met onverwachte omstandigheden. De timing hieronder kan daarom nog wijzigen. 

Tijdens fase 2A (22 augustus - 4 september) 

Werken aan de Vesten - Fase 2A

Tijdens deze fase is er in elke rijrichting maar één rijstrook beschikbaar. 

De aannemer werkt op de buitenste rijstroken. De werfzone is niet toegankelijk voor autoverkeer.

Parkeren is mogelijk aan de binnenkant van de vesten, aan de buitenkant geldt een parkeerverbod. Parking Bruul blijft bereikbaar.

Moet je in de Hoogstraat zijn? Rij via E19 Mechelen-Zuid - Tangent - afrit Leuvensesteenweg en H. Speecqvest bereik je de Hoogstraat.

De Brusselsepoortstraat is afgesloten aan de vesten en blijft voorbehouden voor lokaal verkeer. Verkeer naar de vesten volgt een omleiding via de Hombeeksesteenweg en Egide Walschaertstraat of Uilmolenweg.

Ook andere straten in de omgeving zijn afgesloten of wijzigen van richting. Dat is nodig om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen tijdens de werf. Een volledig overzicht zie je op het plan. 

Tijdens fase 2B (5 september - 19 september) 

Tijdens deze fase zijn zowel aan de binnen- als buitenkant van de vesten rijstroken beschikbaar. Mogelijks moet er tijdelijk en over een beperkte afstand een rijstrook afgesloten worden.

Aan de binnenkant van de vesten zijn enkele parkeerplaatsen niet beschikbaar. Parking Bruul blijft bereikbaar.

Moet je in de Hoogstraat zijn? Rij via E19 Mechelen-Noord - Guido Gezellelaan, Astridlaan en Van Benedenlaan. Voorbij Brusselpoort kan je keren om zo de Hoogstraat in te rijden.

De Brusselsepoortstraat is afgesloten aan de vesten en blijft voorbehouden voor lokaal verkeer. Verkeer naar de vesten volgt een omleiding via de Hombeeksesteenweg en Egide Walschaertstraat of Uilmolenweg.

Ook andere straten in de omgeving zijn afgesloten of wijzigen van richting. Dat is nodig om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen tijdens de werf. Een volledig overzicht zie je op het plan. 

OpgepastEen aantal werken kunnen we alleen uitvoeren als het goed weer is. Daarnaast moeten we altijd rekening houden met onverwachte omstandigheden. De timing hieronder kan daarom nog wijzigen.

Vragen over je bereikbaarheid?

Heb je vragen over jouw bereikbaarheid tijdens de werken dan kan je terecht bij het infopunt van de Nieuwe Vesten.

De Nieuwe Vesten

Op de vesten wonen, werken en studeren heel wat mensen. Toch zijn die vesten tot nu toe vooral afgestemd op het verkeer. Daar willen Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer iets aan veranderen. Samen maken we werk van de Nieuwe Vesten.

Vanaf augustus 2022 voeren we eenrichtingsverkeer in op de vesten. We geven meer ruimte aan fietsers, voetgangers, openbaar vervoer en creëren groene verblijfsruimte. Tegelijk houden we onze stad bereikbaar voor auto- en vrachtverkeer. Dat doen we eerste met tijdelijke maatregelen. Vanaf eind 2023 volgt de definitieve vernieuwing van de vesten. Lees meer op denieuwevesten.be