Met de auto

Praktisch

  • Het stadscentrum is  steeds autoluw tussen 11.00u en 18.00u. Hierdoor rijden er minder auto's en is het aangenaam kuieren. De parkings blijven wel permanent bereikbaar.

    Let op: IJzerenleen en Onze-Lieve-Vrouwestraat autoluw vanaf 1 juli 2020

    Sommige straten in het hart van Mechelen zijn tijdens bepaalde uren autoluw. Vanaf 1 juli komen daar de IJzerenleen, haar zijstraten en een stuk van de Onze-Lieve-Vrouwestraat (tussen de Louizastraat en Vijfhoek) bij. Meer info: Mechelen.be/autoluw

  • Je kan Mechelen makkelijk bereiken vanuit de buurlanden. Als je van Nederland komt, sta je via Antwerpen in een oogwenk in Mechelen. Vanuit Duitsland rij je vlot via Luik en vanuit Frankrijk brengt de autosnelweg je langs Brussel tot in Mechelen.

  • Mechelen is gelegen langs de E19, in het centrum van Vlaanderen en halfweg tussen Antwerpen en Brussel. Dit maakt Mechelen vlot bereikbaar en bovendien de perfecte uitvalsbasis voor wie Vlaanderen wil verkennen.

  • Op de E19 Antwerpen-Brussel heb je de keuze tussen Afrit 9 (Mechelen-Noord) en Afrit 10 (Mechelen-Zuid). Daarna volg je Mechelen-Centrum.

Bekijk hier het kaartje voor meer duidelijkheid. 

 tabel bereikbaarheid auto